Kaasplanken 🧀 


Met de kaasplank van Van der Lans Catering zet je echt iets speciaals op tafel. Gewoon lekker genieten met een lekkere wijn of een speciaal biertje. Maar ook als dessert is een mooie kaasplank zeer geschikt. Onze zorgvuldig samengestelde kaasplanken bestaan uit verschillende soorten kaas, oplopend in smaak van mild naar krachtig.

Op de planken ligt vooral... kaas. Maar ook een mooie garnering om heerlijk mee te combineren zoals vers fruit, noten, honing, gedroogd fruit, mosterd of chocolade, kletzenbrot en knapperige crackertjes.

 

LET OP! De planken en schaaltjes krijgt u in bruikleen, en worden na afloop weer opgehaald.

 


Voor onze kaasplanken bieden wij een selectie van de volgende kaassoorten:

  • Comtè. Een Franse kaas uit de Jura. Deze behoort tot de zogenaamde zachte witte-korstkazen. De rijping duurt 4 tot wel 41 maanden en geeft de kaas zijn specifieke smaak. Overigens is de Comté met een zoutgehalte van 0,8% redelijk zoutarm.
  • Manchego is een Spaanse geperste kaas uit de regio La Mancha, gemaakt van de melk van het schapenras Manchega. Deze kaas heeft een licht pikante en zoute smaak, die na 60 dagen tot twee jaar rijping geconsumeerd wordt.
  • Taleggio is van Italiaanse afkomst, uit het stadje Taleggio in Lombardije. Het is een vierkante kaas van koemelk met een gewassen korst die in 35 dagen rijpt. De donker oranjeroze korst is bij jonge kazen vrij dun, maar wordt bij langere rijping dikker, met donkere groeven.
  • Saint Agur. Een toegankelijke Franse blauwaderkaas uit de Auvergne met een heerlijk pittige smaak. Kenmerkend is het romige zuivel dat zachtjes smelt in de mond. Door de bereiding met koemelk is de kaas milder dan bijvoorbeeld de Roquefort.
  • De Langres is een kaas van koemelk uit het noordoosten van Frankrijk. De romige kaas heeft een oranje, wat kleverige korst, een sterke smaak en een penetrante geur. De kaas rijpt in 3 weken tot wel 3 maanden en wordt hierbij meermalen gewassen. Doordat de kaas niet gekeerd wordt, ontstaat een ingezakte binnenkant, met opstaande randen.

Kaasplank
Kaasplank
Kaasplank
Kaasplanken
Kaasplanken
Kaasplanken